Belangrijke mededelingen

NIEUW: SIS-kaart verdwijnt, welkom e-ID

sis-eid

Uw SIS-kaart zal vermoedelijk niet meer geldig zijn tegen eind 2013. Onze apotheek zal nu reeds instappen in het nieuwe systeem zodat onze patiënten iets meer tijd krijgen om gewoon te worden aan de nieuwe identificatie-methode. Het blijft echter wel nog steeds mogelijk in de komende maanden om de SIS-kaart te blijven gebruiken zoals u gewoon bent.

Lees meer...

Bestel uw produkten via onze website!

Indien u wenst dat wij uw produkten op voorhand klaar leggen, vul dan het bestelformulier in nadat u hierboven op de knop Bestellen hebt geklikt. Zo bent u zeker dat u geen overbodige verplaatsing moet doen.

Sluitingsdagen van de apotheek

De vaste sluitingsmomenten van de apotheek zijn:

 • zaterdagnamiddag
 • zondag

De apotheek zal gesloten zijn op de volgende dagen.
Indien u ingeschreven bent voor onze adviesmailings, dan zal u automatisch tijdig hiervan verwittigd worden per email :


 • gesloten vanaf 18u: woensdag 24 december 2008
 • donderdag 25 december 2008
 • gesloten vanaf 18u: woensdag 31 december 2008
 • donderdag 1 januari 2009


 


Vraag het aan je apotheker, dan weet je het zeker !

otc_banner

otc_poster_hoest

 

Op 20 november 2008 ging de informatiecampagne van de apothekers van start. De slogan spreekt voor zich. Om de 3 maanden wijzigt het campagnebeeld. De eerste in de rij is een gigantisch hoestfles.

De apotheek is hét informatie-punt bij uitstek om correct advies en betrouwbare info te bekomen. En dit volledig vrijblijvend! Wij proberen onze adviesrol waar te maken door aan de balie, via folders, publicaties, nieuwsbrief en website, de info die u zoekt, ter beschikking te stellen!

farmaceutisch-dossier-toestemming

Klik op bovenstaande figuur. Lees uw e-id kaart in met een daartoe bestemde e-id lezer en klik Ga verder met elektronische identiteitskaart. Nadat u bent aangemeld, kan u in het tabblad Toestemming uw farmaceutisch dossier activeren.

Blijf op de hoogte...

Afdrukken

Momenteel in de kijker op onze website...

 • Uw Farmaceutisch dossier

  Bekijk dit filmpje en krijg een antwoord op al je vragen over het Farmaceutisch Dossier!

  Wat is het Farmaceutisch dossier? Wat staat daar in? Hoe kan je het activeren? Wat zijn de voordelen van zo'n dossier?
  Kies voor extra veiligheid en activeer uw Farmaceutisch dossier!

  Lees het volledige artikel...
 • Gedeeld Farmaceutisch Dossier is een feit!

  Uw farmaceutisch dossier

  Telkens als uw apotheker u een voorgeschreven geneesmiddel aflevert, is hij wettelijk verplicht om dit te registreren. Tenzij u bezwaar maakt, mag hij daarnaast nog bijkomende gegevens registreren in het belang van uw gezondheid, zoals geneesmiddelen zonder voorschrift of eventuele allergieën. Deze informatie wordt door uw apotheker opgeslagen in uw farmaceutisch dossier en bijgehouden in de software van zijn apotheek, waar u het ook kunt inkijken en indien nodig verbeteren.

  Lees het volledige artikel...
 • Wat te doen bij hemorroïden of aambeien?

  Hemorroïden – het speen of ook nog aambeien – worden veroorzaakt door een geleidelijke uitzetting van de aders in het gebied van het anaal kanaal. Ze leiden vaak tot vragen om advies... in de eerste plaats bij de apotheker.
  Net boven de anus bevindt zich bij een gezonde persoon een sponsachtig netwerk van kleine bloedvaatjes dat pas van zich laat spreken in geval van een hemorroïdale crisis, waarvan de intensiteit niet altijd in verhouding staat tot de omvang van de dilatatie of bloedvatverwijding. Hemorroïden of aambeien zijn meestal goedaardig, maar mogen toch niet zomaar over het hoofd worden gezien omdat ze een andere aandoening kunnen verbergen zoals recto-sigmoïdale kanker, die meestal voorkomt na 45 jaar.

  Lees het volledige artikel...
 • Ik heb echt keelpijn en slikken gaat moeilijk...

  keelpijnWanneer je met echte keelpijn zit, slikken moeilijk gaat, maar wanneer je geen koorts hebt is het niet nodig om onmiddellijk naar de dokter te lopen. Ontsteking van de keelholte, de amandelen of het strottenhoofd, geïsoleerd of tijdens een verkoudheid, al dan niet in combinatie met een hoest, met of zonder heesheid: keelpijn is een frequente klacht. Het is de verantwoordelijkheid van de apotheker om de goedaardige gevallen te onderscheiden van gevallen die een doorverwijzing naar de arts vereisen.

  Lees het volledige artikel...
 • Betaglucaan: een krachtige, natuurlijke immuniteitsverhoger

  betaglucaan

  Bij mensen die regelmatig aan sport doen of onderhevig zijn aan een andere lichamelijke stress, kan een inname van ß-1,3/1,6-glucaan (ook wel beta-glucaan genoemd) gedurende periodes van 3 tot 6 maanden, de natuurlijke weerstand verhogen en aldus het risico op infecties drastisch verlagen. Het ß-1,3/1,6-glucaan kan bovendien gunstige effecten geven onder meer bij oudere personen en/of personen met een verzwakt afweersysteem, bij mensen die blootgesteld worden aan veel straling (bijvoorbeeld zonlicht), bij immuunsuppressie ten gevolge van een langdurige emotionele stress, bij kinderen en volwassenen die regelmatig infecties krijgen, als bijkomende behandeling bij antibiotica, bij chronisch vermoeidheidssyndroom en bij herpes en andere virale aandoeningen.

  Lees het volledige artikel...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

 • Apotheek Lemey BVBA
  Legeweg 57, 8020 Moerbrugge
  T +32 50 82 45 98
  BTW BE 0478 177 831
   
  Vergunningshouder
  Apr Joost Lemey | APB 312 305
  www.apotheeklemey.be
 • Maandag 8u30 -12u00 13u30 - 18u30
  Dinsdag 8u30 -12u00 13u30 - 18u30
  Woensdag 8u30 -12u00 13u30 - 18u30
  Donderdag 8u30 -12u00 13u30 - 18u30
  Vrijdag 8u30 -12u00 13u30 - 18u30
  Zaterdag 9u00 -12u30  
  Zondag    

 • Apotheek van wacht  De apotheek van wacht kan telefonisch opgevraagd worden via het centraal nummer 0900 10 500. U kan dit ook hier online bekijken. Voor de huisarts van wacht kan u terecht op deze pagina.

 • bancontact-mistercashproton

Onze apotheek vinden?