Compeed Pleister Likdoorn Medium 10

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Likdoorns, ook wel eksterogen genoemd, zijn pijnlijke eeltplekken (eeltpitten) onder de voet of op of tussen de tenen. Een likdoorn ontstaat door toegenomen eeltvorming op een plek waar de huid blootstaat aan continue druk en wrijving. De aangroeiende eeltlaag wordt door de druk in de huid gedrukt (soms puntvormig) en dit veroorzaakt pijn in de onderliggende huidlagen. De medische term voor een likdoorn is clavus.


Hoe kan je de likdoorn verwijderen?


Met de likdoornpleisters van Compeed® kan je de likdoorn beschermen tegen druk en wrijving. Dit neemt de pijn weg en zorgt ervoor dat de likdoorn niet verder aangroeit. Door de hydrocolloïdgel worden de harde huidlagen zachter en kunnen ze gemakkelijk verwijderd worden. De pleisters kunnen ook gebruikt worden om likdoorns te voorkomen.

Gebruik

1. Reinig en droog de huid voor gebruik en zorg ervoor dat het gebied van de likdoorn vrij is van crèmes en oliën.


2. Verwijder het papier van de onderkant en vermijd het aanraken van de kleefzijde.


3. Breng de pleister stevig aan op de likdoorn en zorg ervoor dat de randen glad zijn.


4. Laat de pleister op zijn plaats zitten tot hij aan de randen begint op te rollen (kan meerdere dagen blijven zitten).


5. Voor het beste resultaat gebruik je de Compeed® pleisters tot de bovenste huidlagen zacht zijn en ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Gebruik de pleisters waar nodig om de ophoping van verharde huid (die eeltplekken en likdoorns vormen) te verzachten of te voorkomen.

Samenstelling

Deze verpakking bevat tien likdoornpleisters.

Indicatie

Voorkomen en gemakkelijk verwijderen van likdoorns (eksterogen).

Gegevens
CNK1551811
FabrikantenHRA Pharma, Perrigo
MerkenCompeed
Breedte18 mm
Lengte80 mm
Diepte155 mm