Ektagyn Tube 30ml + 7 Canulen

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

- Ektagyn® is een vaginale gel met 3% ectoïne en hyaluronzuur.

- Ektagyn® is een medisch hulpmiddel met een pH-waarde van 4,5 dat bedoeld is voor gebruik als hulpstof bij de preventie en behandeling van vaginale atrofie.

- Ektagyn®, door het natuurlijke vochtgehalte van het vaginale slijmvlies op peil te houden, verlicht de symptomen van vaginale atrofie zoals droogheidsymptomen, branderigheid, pruritus en ongemak tijdens geslachtsgemeenschap.

- Ectoïne is een osmoprotectieve molecule, die een vochtinbrengende en verzachtende werking heeft en hydraterende en beschermende eigenschappen op de weefsels. Ectoïne creëert een waterige verdedigingsbarrière voor de slijmvliezen, die daardoor worden versterkt en op natuurlijke wijze tegen irritatie worden beschermd.

- Hyaluronzuur is een goed oplosbaar, hoogmoleculair, niet-gesulfateerd glycosaminoglycaan. Dankzij zijn muco-mimetische en visco-elastische eigenschappen, zorgt het voor een goede smering van het vaginale slijmvlies.

- De combinatie van ectoïne en hyaluronzuur verlicht de symptomen van milde tot matige/ernstige vaginale atrofie, alsmede vaginale droogheid en irritatie op het moment van aanbrengen en op lange termijn.

Gebruik

Bij matige tot ernstige atrofie, eenmaal per dag aanbrengen gedurende maximaal 7 dagen, daarna om de 3 dagen of zo vaak als nodig.

Bij lichte atrofie, om de 3 dagen aanbrengen of zo vaak als nodig.

Samenstelling

Aqua, Allantoïne, Hyroxyacetofenon, Hydroxyethylcellulose, Natriumhyaluronaat, Ectoïne, PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie, Propyleenglycol, Polysorbaat 20, Magnolol, Honokiol, Natriumlevulinaat.

Indicatie

Vaginale gel met Ectoïne 3% en hyaluronzuur, bestemd voor gebruik als hulpstof bij de preventie en behandeling van vaginale atrofie.

Gegevens
CNK4243382
FabrikantenDensmore Laboratoire
MerkenDensmore Laboratoire